Toppers

Mijn TOP 10 baby musthaves (deze dingen vond ik dus echt wel super handig hè).

Mason is over 1 maand baby-af. Wat is de tijd toch snel gegaan. Veel van deze dingen gebruik ik al een tijdje niet meer, maar heb hier heel veel aan gehad.

Babynestje: Deze heb ik veel gebruikt. Als Mason overdags sliep (vooral eerste paar weken), legde ik hem in de box. Of als ik hem even ergens wilde neerleggen omdat ik mijn handen vrij wilde, legde ik hem in de babynest. Veilig, maar ook makkelijk om mee te nemen als je bijvoorbeeld op bezoek gaat. Je baby rolt niet om en ligt geborgen en veilig. Ideaal.

Voedingskussen: Vooral als je borstvoeding geeft erg fijn. Ook handig als je nog zwanger bent. Ik had deze toen al aangeschaft, met een voedingskussen tussen mijn benen, zeker met een dikke buik scheelde wel wat gewicht.

Puckababy 4 seizoenen slaapzak: Geen omkijken meer naar of je baby niet onder de dekens ligt. Ik vond dit erg verademend en had ’s nachts toch meer rust.

Babybjorn wipstoel: Hier lag Mason al vrij snel in. Heerlijk om je handen vrij te hebben of als je flesje geeft. Ik gebruik deze nog steeds dagelijks.

Done by Dear babygym: Uren speelplezier onder gehad. Hij vond de stipjes, lijntjes, geluidjes fantastisch. EN het staat ook nog eens mooi in de kamer (niet al te onbelangrijk ;))

Co-sleeper: Het was erg moeilijk om hier afstand van te nemen toen hij in zijn eigen ledikant ging slapen. Heerlijk je baby veilig naast je en ik hoefde met de nachtvoedingen er niet uit. Ik  denk dat dit ook wel bij mij veel voor rust heeft gezorgd.

Babyfloat: Mason vond dit heerlijk in bad. Hij werd helemaal ontspannen.

Kipkep Woller warmtekussen: Als Mason krampjes had, werkte dit altijd. Perfecte maat voor de kleine buikjes.

Elektrisch kruikje: Eerste weken hoefde wij er lekker niet uit en konden wij deze gebruiken om het bedje warm te houden. Dit scheelde echt tijd voor ons.

Draagzak Tula Free to Grow: Deze gebruiken wij nog steeds. Handig om soms gewoon geen wagen te hebben en je vrij te voelen. Ook wilt Mason soms gewoon niet niet meer in de wagen, dus dan maar dragen. Als baby vond ik het erg fijn om hem tegen mij aan te hebben en mijn handen vrij te hebben. Vooral als hij onrustig was. Hij werd hier ontzettend rustig van, dichtbij mama zijn is natuurlijk het fijnste wat er is.